(recept
si oblíbilo 592 návštěvníků)
Cheesecake z lučiny a zakysané smetany

Potřebné ingredience
Jednoduchý a rychlý moučník z běžně dostupných surovin. A není vůbec sladký, doporučuji vyzkoušet. Používám formu 26 cm na průměr.
Postup přípravy
Korpus:
200g jakýchkoliv sušenek - já používám perníkové z Lidlu nebo Ikey (lze i BeBe sušenky, albertky, máslové, esíčka apod.)
30g másla (mírně rozpustit)
1. vrstva:
150g cukru (já dávám hnědý třtinový)
2 Lučiny ve vaničce (ty větší - rodinné balení) = 2x 200g
3 vejce
2 lžíce citronu
špetka soli
2. vrstva:
2 zakysané smetany
1 vanilkový cukr
Sušenky rozdrtíme (já mixuju) a smícháme s mírně rozpuštěným máslem. Vsypeme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Lžící nebo rukou pořádně udusáme.
Šlehačem do jemna smícháme suroviny na 1. vrstvu, vlijeme na korpus. Dáme péct na 190°C na 25 min.
Poté vyjmeme z trouby a natřeme 2. vrstvu z vyšlehané zakysané smetany s vanilkovým cukrem. Zapečeme ještě asi 8 minut na 210°C.
Necháme vychladnout a můžeme zdobit rozpuštěnou hořkou čokoládou, natřít kyselejší marmeládou a posypat plátky mandlí, ozdobit šlehačkou atd. ...
Dobrou chuť.
200g jakýchkoliv sušenek - já používám perníkové z Lidlu nebo Ikey (lze i BeBe sušenky, albertky, máslové, esíčka apod.)
30g másla (mírně rozpustit)
1. vrstva:
150g cukru (já dávám hnědý třtinový)
2 Lučiny ve vaničce (ty větší - rodinné balení) = 2x 200g
3 vejce
2 lžíce citronu
špetka soli
2. vrstva:
2 zakysané smetany
1 vanilkový cukr
Sušenky rozdrtíme (já mixuju) a smícháme s mírně rozpuštěným máslem. Vsypeme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Lžící nebo rukou pořádně udusáme.
Šlehačem do jemna smícháme suroviny na 1. vrstvu, vlijeme na korpus. Dáme péct na 190°C na 25 min.
Poté vyjmeme z trouby a natřeme 2. vrstvu z vyšlehané zakysané smetany s vanilkovým cukrem. Zapečeme ještě asi 8 minut na 210°C.
Necháme vychladnout a můžeme zdobit rozpuštěnou hořkou čokoládou, natřít kyselejší marmeládou a posypat plátky mandlí, ozdobit šlehačkou atd. ...
Dobrou chuť.

Suroviny 1. a 2. vrstva, chybí jen citron a špetka soli

udusaný korpus - používám tyto sušenky s perníkovou příchutí z Lidlu

vyšlehaná 1. vrstva, nezapomeneme vymačkat citron (dávám i půlku), je tam pikantní

1. tvarohovou vrstvu nalijeme na korpus

upečeno na 190°C 25 minut

nalitá 2. vrstva ze zakysané smetany

Dopečený na 210°C 8 minut - zde již odstřižený pečící papír

a můžeme krájet
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hantonie
(upraveno)
26. 8. 2019, 15:16
dobrý den, chci se zeptat... není toho másla málo
?? jiných receptech je vždy na 200 g sušenek 100 g másla

nahlásit

Vanusak
(upraveno)
28. 8. 2019, 8:20
@hantonie
Dobrý den, Petro, není. Když je rozehřáté, namočí se sušenka líp. A taky je dobré nechat po dodělání dort proležet. Ale jestli si budete chtít máslo přidat, můžete. Uvidíte, je to na vás.
nahlásit

Raguella
(upraveno)
25. 8. 2019, 13:22
Dobrý den,určitě moc ráda vyzkouším,děkuji za receptík.






nahlásit

Vanusak
(upraveno)
26. 8. 2019, 7:57
@Raguella
Míšo, není zač. Vyzkoušejte, je to jednoduché a rychlé.

nahlásit
karma75
(upraveno)
25. 8. 2019, 12:31
Vyzkouším
, děkuji za recept

nahlásit

Vanusak
(upraveno)
26. 8. 2019, 7:56
@karma75
Martino, není zač, určitě vyzkoušejte.

nahlásit

kulisanda
(upraveno)
25. 8. 2019, 10:30
Náš nejoblíbenější cheesecake

nahlásit

Vanusak
(upraveno)
26. 8. 2019, 7:56
@kulisanda
Danielo, to mě těší, díky.

nahlásit
lenule11111
(upraveno)
17. 2. 2019, 14:24
zkuším taky

nahlásit

Vanusak
(upraveno)
17. 2. 2019, 21:13
@lenule11111
Lenko, vyzkoušejte, určitě bude chutnat.

nahlásit

Zuzikk
(upraveno)
17. 2. 2019, 10:43
Nejvíííc nejlepšííí mňamkááá



nahlásit

Vanusak
(upraveno)
17. 2. 2019, 21:12
@Zuzikk
Zuzko, děkuji.

nahlásit

anaba
(upraveno)
13. 2. 2019, 8:27
určitě vyzkouším,děkuji

nahlásit

Vanusak
(upraveno)
15. 2. 2019, 23:09
@anaba
Určitě zkuste.

nahlásit
bertica
(upraveno)
13. 2. 2019, 8:21
Mnam. vsem nam moc chutna. Dekuji.
nahlásit

Vanusak
(upraveno)
15. 2. 2019, 23:10
@bertica
Katarino, tak to jsem ráda. Díky za vyzkoušení.

nahlásit
littlenail
(upraveno)
1. 4. 2016, 12:35
Šlo by i z Paloučku z Lídlu? Pokud ano kolik (nevím váhu lučiny rodinné)? díky, Daniela
nahlásit

krišon
(upraveno)
27. 11. 2018, 19:22
@littlenail
Palouček je 100 gramový, tak musíte použít dvojnásobné množství
nahlásit

Vanusak
(upraveno)
2. 4. 2016, 17:38
@littlenail
Danielo, myslím, že by to šlo, je hodně podobný. Velká rodinná má tuším 200g, takže Paloučků byste musela mít dost. Ale určo by to šlo.

nahlásit

Nadys
(upraveno)
1. 4. 2016, 8:08

nahlásit
markyyvlvl
(upraveno)
9. 9. 2015, 7:55
Dobrý den, první vrstva se teda skládá z 150g cukru (já dávám hnědý třtinový) 2 Lučiny ve vaničce (ty větší - rodinné balení) 3 vejce 2 lžíce citronu špetka soli ?

nahlásit

Vanusak
(upraveno)
11. 9. 2015, 21:31
@markyyvlvl
Markéto, díky za upozornění, už jsem nadepsala vrstvy, nikdy jsem si nevšimla, že je to spojené.
A nikdo dosud nepřipomínkoval. Už jsem opravila, tak vyzkoušejte a dejte vědět, jak chutnalo.


nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
1. 8. 2015, 20:22

nahlásit

romitka
(upraveno)
28. 7. 2015, 20:20
Ivi právě peču Tvoji dobrotu,chci to na zítra na oslavu.Je dobré to nechat do druhého dne v lednici a nebo jíst hned po upečení? Takže upečeno,nakrojeno,ochutnáno....výbornéééé......děkuji

nahlásit

Vanusak
(upraveno)
1. 8. 2015, 17:33
@romitka
Romano, tak jsem ráda, že jste si pochutnali, myslím, že je to fuk, jestli se to nechá rozležet nebo ne. Možná kvůli tomu prolnutí korpusu dole to může být lepší, měkčí.

nahlásit
milka1m1
(upraveno)
17. 7. 2015, 8:07
Vyborne,vyzkousene a hned jsem si ulozila receptik.Diky
nahlásit

Vanusak
(upraveno)
21. 7. 2015, 23:59
@milka1m1
Milko, není zač a těší mě, že měl úspěch i u vás.

nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
16. 7. 2015, 21:27


nahlásit

Vanusak
(upraveno)
21. 7. 2015, 23:57
@P.A.V.L.A

nahlásit
Mirmich
(upraveno)
6. 7. 2015, 18:30
Dnes se opět chystám. Místo másla dávám kokosový olej, je to lehký, krásně voní, výborná chuť a spodek se nedrobí, tak zkuste holky
.

nahlásit

Vanusak
(upraveno)
16. 7. 2015, 20:52
@Mirmich
Mirko, díky za vyzkoušení a za tip na obměnu.

nahlásit

Krůžička
(upraveno)
11. 4. 2015, 18:26
upečeno-chuťově dobré, ale spodek se mi drobí. Příště to snad lépe promíchám a udusám

nahlásit

Vanusak
(upraveno)
11. 4. 2015, 21:05
@Krůžička
Kristi, přesně tak, chce to trochu si s tím pohrát, aby se promíchal tuk. Tak ať se příště zadaří na stopro.

nahlásit

Krůžička
(upraveno)
1. 4. 2016, 8:14
@Vanusak
druhý pokus dopadl na jedničku

nahlásit

Vanusak
(upraveno)
2. 4. 2016, 17:44
@Krůžička
Výborně!

nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
6. 4. 2015, 10:02
Moc dobrý, díky za recept.

nahlásit

Vanusak
(upraveno)
9. 4. 2015, 19:55
@P.A.V.L.A
Pavlo, díky.

nahlásit

vlkajda
(upraveno)
4. 4. 2015, 11:19
Dělala jsem už několikrát a je výborný
. Vždy se po něm zapráší




nahlásit

Vanusak
(upraveno)
6. 4. 2015, 0:28
@vlkajda
Lenko, díky za vyzkoušení a jsem ráda, že vám chutná tak, že se k receptu vracíte.

nahlásit

nasta77
(upraveno)
12. 3. 2015, 6:48






nahlásit

Vanusak
(upraveno)
14. 3. 2015, 17:03
@nasta77
Naďo, díky za vyzkoušení, jsem ráda, že chutnalo.

nahlásit